2010/06/19

Ottawa och LFG10

Bara några bilder.

Hiking in Gatineau Park



The Mackenzie King Estate

A lovely little house

Adirondack chairs that went plastic 

Another LOVELY house

This is where I am

Spotting Ray Jackendoff and Joan Bresnan

Barbeque lunch

...and the groundhogs live right outside my window.

/Maia

2010/06/16

Turbulens

I planet på flygplatsen på flajten till Frankfurt får vi meddelandet att det blåser i Tyskland. Det blir fördröjning eftersom man bara kan använda ett par av jätteflygplatsens många landningsbanor. Och det kommer att bli en del turbulens.

Det är aldrig roligt med turbulens. Det är lite som en tur på ett Liseberg utan markkontakt, och eftersom jag inte är så tilltalad av det heller så avstår jag gärna.

Men med turbulens är det dock så att trots att jag inte är tilltalad så måste jag helt enkelt gilla läget.

Så när planet börjar skaka spänner jag fast säkerhetsbältet. Undviker spilla kaffe i knät. Litar på flygkaptenen, som vet hur man hanterar situationen. Som varit med förr.

Jag gillar läget.

För om man vill komma nån vart får man räkna med att det blir lite turbulens ibland. Och att man kanske inte landar på den bana man tänkt från början. Så är det ju bara.

Och inte bara när man flyger.

/Maia


- using BlogPress from my iPhone

2010/06/08

Tag plats

Var god tag plats!

Vad var det som gjorde att vi trodde att vi inte fick ta plats? Vad var det som gjorde att vi trodde att vi bäst var osynliga? Vad var det? Vem sa det? Och varför trodde vi det?

Jag säger: Tag plats. Tag plats, var god öppna dörrarna. Du får ha en åsikt och det är meningen att du ska lufta den. Du får vilja något och säga som det är. Du får be om vad du vill. Du kanske inte alltid får vad du vill, men be om det. Be om det. Ta plats. Syns. Finns till.

Därute skriker alla tärnorna. Skriken tar sitt utrymme i ljudbilden. Täcker. Tärnorna bryr sig inte om vad vi tycker om saken. Kanske är det lite så vi ska vara. Vår ursprungliga instinkt, den vi föds med, är att ta plats.

/Maia

PS. Filipperbrevet 4:6-7

Hajk

Paus i stormötet. Båttur. Örnklippa.
Zakaris var storfiskaren. 
Och sedan en lugn arbetsplats i solen.
/Maia

God morgon

En god morgon och ett strålande väder för en båttur.
/Maia
för tillbakalutat i Tromsø.

2010/06/07

Arktis

Det är på riktigt. Vi kommer av flyget på Tromsø flygplats och kliver rakt in i en alternativ verklighet. Värmen i Göteborg, den goda sommarvärmen som vi väntat på, är som bortblåst och vi går rakt in i april, tidig, tidig april med riktigt dåligt väder. Men ändå inte, för runt oss tornar fjällen upp sig med vita kappor på.

Vi går runt på stan och precis som det ska vara i en annan värld går jag rakt in i en tröjaffär och en tröja som jag vetat borde finnas, men aldrig funnit materialiserar sig framför mig med en röd extraprislapp på. Regnet tussar bara lite på oss tills vi kommit innanför väggar och himlen börjar tömma sig på riktigt.

Vid niotiden på kvällen börjar det klarna och midnattssolen gör dag av världen utanför. Vi sitter kvällsmatsmätta innanför hotellfönstret och säger plötsligt "Är du trött?" till varandra. Nej.

Så vi går 45 minuter till en linbana och åker upp på berget.
Där är det iskallt och snö. Och när klockan är tolv lyser solen ännu genom molnen, högt ovanför fjälltopparna i väster.


Nere i Tromsø blommar det försiktigt i världens nordligaste botaniska trädgård.

/Maia