2008/09/20

Bra soppgryta reder sig själv

KiF finns ett intressant recept på något som kallas äggmjölk. Det fungerar bra att göra soppgryta av och här i bildvisningen får ni veta hur.



Detta är snabbmat som man gör när man har en köttfärsrest i kylen. Det kan vara köttfärssås eller bara uppstekt köttfärs. I det här fallet hade jag kryddat köttfärsen med chilipulver, paprikapulver, spiskummin och kanel förutom salt och peppar. Då behövs det ingen extra kryddning. Om köttfärsen inte är kryddad innan behöver man förstås krydda om soppgrytan ska bli god.

Mycket tillbakalutad mat. Äggblandningen gör att det blir fylligt och bra. Receptet räcker till två eller kanske tre personer.

/Maia

2 kommentarer:

Ingela sa...

Det ser ju supergott ut :)

Maia sa...

Ja, det gör ju det! Och det var vansinnigt gått. Det är därför jag tjatar om det i tråden :-) /Maia