Muffins innehåller vanligen mjöl. Så vad ska man använda sina roliga muffinsformar i silikon till? Tja, en slags mascarponemuffins utan mjöl och socker.
Ta en hel burk, 240 g, mascaropne.
Och rör ihop med med fyra ägg. Smaksätt med lite ekologisk vanilj till exempel.
Sedan fyller man formarna till hälften. Jag skulle nog rekommendera att man tar dubbla muffinsformar om man inte har silikonformar. Pudra över lite kanel om du har lust.
Det räcker till 12 muffinsformar och se kan gräddas i mikro, men det blir inte lika trevligt resultat. Här här jag gräddat dem 15 minuter i 175° värme i vanlig ugn. Och de blåser upp ganska rejält som syns på bilden.
När de svalnar sjunker de förstås ihop lite, men det gör ingenting.
Servera ljumma eller kalla med lite hallon och vispad grädde. En kanonefterrätt när det är soppa!
/Maia
PS. En muff = 97 kcal. 3,5 g protein/0,6 g kolhydrater/1,85 g fett
1 kommentar:
Åh, vad gott det ser ut! Tack för tipset :D Nu ska jag leta vidare efter din nötblandning (gav bort min lapp till en kompis som blivit semifrälst på lchf :)
Skicka en kommentar