2009/11/15

Rättikagratäng – smart hösttillbehör

Numer säljer Coop rättika i bitar om ungefär 15 centimeter, vilket är ganska lagom till en liten tillbehörsgratäng. Rättikagratäng är en mycket bra ersättning till potatisgratäng, men det är viktigt att förvälla rättikaskivorna först, eftersom de annars har en lite besk smak.

Men gör man rätt är rättikagratäng ett trevligt tillbehör som håller blodsockret på plats.

Du börjar med att skala rättikan och skära den i tunna skivor, som du förväller i 10 minuter i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och varva de förvällda rättikaskivorna i en liten smord form med strimlad purjolök och riven ost, gärna med rejäl smak. Häll på någon deciliter grädde och gratinera i ugnen i 20-25 minuter.



Mums!

/Maia

PS. Den dubbelvirkade grytlappen finns förstås dokumenterad på Tingestar. Sök bakåt!

3 kommentarer:

Magnus sa...

tack för tipset;-)

Maia sa...

Jag ser att du kunde ta en vink... ;-)

Monica Hansen sa...

Den här gratängen blev jag nyfiken på, tack!