2009/03/09

Maximal antiklimax

Nästan en vecka tog det för Sture Allén att komma fram till att den nya arenan som står på samma plats där Gamla Ullevi stod ska heta inget mindre än Gamla Ullevi. Och som om inte detta med namnet i sig var en alldeles tillräcklig antiklimax, så har nu professorn emeritus vid Institutionen för svenska språket på Göteborgs universitet och tillika ledamoten, en av de aderton, och tidigare ständige sekreteraren vid Svenska Akademien debiterat Göteborgs kommun inte mindre än 44.800 kronor för detta.


Detta är inte en bild på Sture Allén. Det är en bild på en helt annan allé, nämligen Marschlins Allée. En allé värd 44.800 kronor. Vilken dag som helst.

/Maia

7 kommentarer:

Susanna sa...

Humaister måste lära sig att ta betalt, påstås det ju. Sture är en föregångsman! :S

Fast jag gillade "Nya gamla".

Maia sa...

Jag gillade "Lilla Ullevi", men M sa att arenan tar lika mycket folk som Nya Ullevi, så det kanske inte är så bra. M tycker att Soccerskålen var bäst...
/m

Anonym sa...

M hade fel om storleken: Stora Ullevi tar mer än dubbelt så många sittande som Lilla Ullevi.

För övrigt tycker jag att Soccerskålen bör... användas i folkmun.

/M

Susanna sa...

Soccerskålen är bra!!! Det bara måste slå igenom. Kanske en subversiv språkmanpulation är på sin plats? Men hur många såna där göteborgsnamn används egentligen?

Läppstiftet?
Tian?
Stoppnålen?
Ellysepalatset?

Kolla vad jag hittade: http://sv.wikipedia.org/wiki/Göteborgshumor

De flesta har jag antingen inte hört talas om eller inte riktigt sänkt på som göteborgshumorsbenämningar. Som "Osthyveln" tex. Det HETER den väl..? Hrrrm.

Sofie Lambæk Krog sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Sofie Lambæk Krog sa...

Hello^^ Can I borrow your picture of this beautifull allé? I am drawing horses , and want to try a new teknic, there include to combine real pictures with drawings^^

I can show you the result, if you approves^^

Best regards Sofie

Maia sa...

Hej Sofie!
Hvis du klikker på bildet ser du at det er en fri Wikimedia bilde. Jeg ved ikke sikkert hvis du må bruge den i din konst, men det kan du se på Wikimedia.
Bedste hilsner, Maia