2009/11/19

Torrsim?

M hittade en härlig annons. Leka kommun i Norge tar ett helhetsgrepp på personalbristen och erbjuder en mängd olika jobb. Det fanns många jobb inom flera områden: "[n]æring, teknisk, data, lærer, musikk-kulturskole, organist, renhold". Och det var ingen måtta på vilka underbara fördelar det fanns med kommunen. Jag nästan fick lust att bo i en liten norsk kommun, ha hytte och kunna dra på tur. Brorsans erfarenheter på det området är ju väldigt positiva. Och bara namnet, Leka, ger ju positiva vibrationer. Lev livet i Leka.

Men det var ju inte för att locka till flytt som M lagt fram annonsen. Utan det var ju för de uttryckligt formulerade möjligheterna till bad. I en svømmehall med vann. Japp! Så är det. I Leka kommune är det inte bara torrsim som gäller. Där finns det vatten i simhallen.


Nu ska jag ju inte vara orättvis och hacka på stackars Leka kommune som har skrivit fel i sin annons. Istället googlar jag på svømmehall med vann och simhall med vatten. Och då finner jag att det finns ett litet antal svømmehall med vann även när det gäller andra ställen än Leka. Inga simhall med vatten på svenska med en googlesökning, dock.

Men så kommer jag också formuleringen på spåren. På ett ställe står det svømmehall med vann som holder 33 grader. Kanske är det ett redigeringsfel på alla dessa ställen. Eller också är det vanligt med simhallar för torrsim i mindre norska kommuner.

Vem vet. Får fråga brorsan.

/Maia

3 kommentarer:

krummi sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
krummi sa...

Det är inte så uppenbart att det finns vatten i norska simbassäng. Det var till och med ett av (många tyvärr brutna) vallöften till den röd-gröna regeringen i 2005.

Maia sa...

Så det ÄR rimligt att locka med simbassäng med vatten. Helt otroligt... Tackar!
/Maia