2011/01/06

Trött på annonserna?

Jag har länge varit så trött på annonserna i Facebook. De är specialgenererade för en kvinna i min ålder. Vill jag ha vitare tänder? Vill jag tappa 5-10 kilo? Vill jag se smalare ut? Vitaminer? Jag har klickat bort allt som har med viktpiller och elände att göra, och klickat för Stötande eller Vilseledande, men de kommer bara tillbaka. Jag har klickat på Övrigt och skrivit Kränkande, med versaler och med gemener och till sist Are you freakin' kidding me???
Nu har jag i alla fall en webbläsare där högerkanten på Facebook är trevligt tom. Det är på riktigt. Och det är underbart!

M har börjat med Facebook och eftersom han naturligtvis aldrig skulle nöja sig med att klicka bort saker eller tänka sig att stå ut så kollade han vad man gör åt saken, och hittade en extension på Apples hemsida som helt enkelt döljer reklamen. Facebook gillar det säkert inte. Men det gör jag.

Gå in på https://extensions.apple.com/ och gå ner till Facebook Ads Blocker. Installera. Klart.

Ja, du måste förstås ha Safari som webbläsare, men det fungerar för mig. Safari är min hemwebbläsare. Jobbsaker gör jag ofta med Chrome. Men Facebook är ju en hemsak, så...

/Maia

PS. I Chrome installerade jag just Facebook Styler, och fick bort annonserna där också. Så skönt.