2011/08/15

Pizzabotten utan mjöl

Pizza längtar man efter ibland. Framför allt hemlagad. Dottern L utvecklade ett toppenrecept helt utan mjöl medan hon var i Frankrike och sedan glömde vi av det. Som tur var mindes L att jag skrivit receptet i en status på Facebook, hon letade upp det och nu skriver jag det här:

 ♥ Ner med tre ägg och ett par matskedar majonäs i matberedaren. (Tro det eller ej. Majonäs! Men det smakar inte majonäs.) Visp, visp, visp så att det pöser lite.
♥ Ner med ett par nävar riven ost. Visp. Lite salt. Visp.
♥ Nån matsked med pofiber och nån matsked med fiberhusk för att det ska svälla ihop lite. Visp. (Finns i hyllan med glutenfritt i affären. Mycket drygt. Värt att ha hemma.)
♥ Nån halvdeciliter olivolja. Visp, visp.
♥ Sedan kan man ta i lite malen mandel om man vill. Jag lade i några matskedar. Man kan ha i nån halv tesked bakpulver också, men det glömde jag helt. Det gick bra ändå.
♥ Smeten ska vara som en sockerkakssmet i konsistensen innan den sväller sa L och det fungerade precis så.
♥ Sedan geggar man ut klegget på ett bakplåtspapper ganska tunt och då strödde jag över lite, lite mer ost. Man gräddar en stund på ena sidan. För mig tog det sju minuter, men man bör passa, säger L, för det blir lätt bränt.
♥ På med ett bakplåtspapper till och vänd och sedan lade jag på fyllningen direkt.

En sak kan jag säga och det är att det blir en mäktig och frasig pizza. Ingen lågfettvariant precis. Från Facebook maj 2010. /Maia

Inga kommentarer: