2011/09/22

Casa Maria, Platanias, Kreta

Lite sommar såhär på höstkanten?

När vi valde Casa Maria för vår plötsliga resa till Kreta i juli, så köpte vi lite grand grisen i säcken. Det fanns fyra recensioner på Tripadvisor och de var verkligen varierande. Därför tänkte jag skriva lite om hotellet här.


Vi fick en tvårumslägenhet som kändes helt nyrenoverad. Parkettgolv och balkong både i sovrum och allrum. Sängarna är fasta och kuddarna ganska höga. Perfekta, tycker jag, som avskyr tunna flamsiga hotellkuddar.

En liten kökshörna i allrummet verkade helt oanvänd så fräsch var den. Mycket trevligt. Här fanns kokplattor och kaffekokare och vask (där det låg en propp, trots att detta redan fanns inbyggt i den nya (?) vasken). Kylskåpet var inbyggt i ett skåp och luktade nytt.

Inte så smart med inbyggd kyl, dock, eftersom all värme samlas där och gör kylningen ineffektiv. Detta hamnar på snyggt-men-dumt-kontot. Men det löser man genom att lämna den yttre dörren öppen.

I allrummet stod två sängar i vinkel och fungerade som extrabäddar och soffor. Där fanns också en garderob med fem galgar. Det där med de fem galgarna känns lite typiskt. Det fanns lite knappt av allt. Inget uppläggningsfat till exempel. Det kändes som om det skulle komma mer sedan. Kändes nyrenoverat, som sagt.

Det var ett bra tag sedan vi var i Grekland. Nytt för denna resan var att man tydligen inte slänger något som helst papper i toaletten. "För smala avloppsrör" sa reseguiden. Mhm? Har de bytt ut alla avloppsrör sedan sist? Tja. Så länge ingen är magsjuk går det ju.

Hotellet har två pooler. Ingen av dem är särskilt stor, men de är inte pyttesmå, och de är mycket fräscha, välhållna och rena. Den ena poolen ligger vid poolbaren, och när vi var där var detta den plats där flest småbarnsfamiljer höll till. Under den vecka vi var där var det mest danskar och finländare på hotellet. Och inga festprissar alls, men det kan ju variera.

Det finns solstolar för gästerna, och de står på gräsmattor, under små apelsinträd. Men stolarna vid entrépoolen är för få, slitna, flera utan möjlighet att höja ryggstöden. Och de flesta stolar vid båda poolerna blockeras med handdukar av gäster som kanske tänkt sig komma tillbaka senare på dagen. Inga parasoll.

Men det är 300 meter ner till stranden där man kan hyra solstolar med parasoll för 3 euro för en hel dag. väldigt skönt i mitten på juli när temperaturen går över 35.


Det är ett litet hotell, ett familjehotell enligt katalogen. I receptionen står i så fall mamma och pappa står i baren. Trevliga och lagom påflugna för det nordiska lite tillbakadragna temperamentet. Det finns WiFi runt receptionen och en dator med internet att hyra. Och ett bibliotek att låna ur.

Hotellet ligger en liten bit från huvudgatan, ett kvarter bort kan man säga. Inte särskilt snygga omgivningar, men nära och ändå väldigt lugnt. En restaurang och en resebyrå med utflykter ligger vid vägen. Vi valde att åka på utflykt med resebyrån och sparade 14 euro billigare per person jämfört med researrangören. Det får man middag för. Och det var exakt samma utflykt, utom att vi åkte med en annan buss än de svenska researrangörerna. Samma båt, samma strand.


/Maia
- med BlogPress på iPhone

Inga kommentarer: