2012/08/05

The Generous Gardener

I vårt hus har under sommaren en generös trädgårdsmästare varit inhyst. Förklädd till läkarstudent. Hon har gått ut på kvällen och rivit, grävt och rensat fram ett antal rabatter i trädgården. Trädgården har gått från kaos till lite mer av ett kosmos.

Detta kommer aldrig att bli en visningsträdgård, men nog ska vi kunna hålla undan lite bättre nu när hon arbetat mycket. För att stadfästa detta skaffade jag igår två rosenbuskar på kruka. 

Här presenteras den första The Generous Gardener, en Austinros.

Rosorna ser ut som små pioner både när de är utslagna, som här ovan, och när de är i knopp, se nedan.

Den har långa sirliga blomstänglar som kastar sig ut från plantan och jag är väldigt nyfiken på hur den ska växa när den blir lite större.
Jag erkänner gärna att jag ingenting kan om rosor. Och jag köpte de båda rosorna på utseende och blomningstid på Blomsterlandet på Backaplan. Starka och friska ser de ut att vara. De ska blomma länge båda två. Både Trädgårdsmästaren och Giardina.

/Maia

PS. På David Austens hemsida står det att The Generous Gardener är en hyllning till The National Garden Scheme, där engelsmän visar upp sina trädgårdar för allmänheten och ger de pengar som de får i inträde till välgörenhet. Ni har säkert sett på TV hur olika vanliga engelska tanter och farbröder kämpar med att få vara med i den gula boken? 

Inga kommentarer: