2012/12/04

Den 4 december 2012: De där julkorten

Idag är det torsdag måndag. En utmärkt dag att köpa julfrimärken. Och julkort. Vi skickar alltså fortfarande julkort. Ibland blir det hemmagjorda egendomliga kort. Ibland blir det köpta. Med eller utan kuvert. Men vi skickar dem. Och de senaste åren har vi skickat dem i tid också.


Det går inte att sluta skicka julkort, tycker jag. För varje år kommer det vackra kort där En God Jul och ett Gott Nytt År tillönskas oss från Fam. Svensson och flera andra Fam. som skriver sina hälsningar med riktigt tydlig piktur och skickar dem i riktigt god tid före jul. Jag blir så glad när jag får de där korten och så glad när jag får göra dem glada.

En dag slutar de där korten komma, och då är det kanske en ny och annan tid.


Det går dessutom att skicka alldeles riktiga julkort hemifrån soffan utan att ens behöva gå ut och köpa frimärken eller kort. På http://www.posten.se/sv/Privat/Skicka%20en%20hälsning/skicka-riktiga-vykort/Sidor/Home.aspx kan man välja mellan olika vackra kort eller till och med designa sina egna. Ända fram till klockan 12.00 den 22 december kan man skicka kort via nätet. Och på Läkare utan gränser kan man skicka e-julkort som på samma gång är en julgåva till någon som verkligen behöver en god jul.

/Maia

Bild: Norsk juleskik, Adolph Tidemand

Detta blogginlägg publicerades första gången den 4 december 2008.

Inga kommentarer: