2007/11/24

Gungeligung, gungeligung

[Detta inlägg är tillägnat praktpersonalen på Stena Carisma som definitivt har sjöben och som alltid – oavsett våghöjd – är professionell.]

Om man nu ska vara på en färja på Kattegatt två gånger varannan vecka i ett år får man väl vänja sig vid att det gungar. Antar jag. Just nu sitter jag på en Stena Carisma som gungar mer än jag varit med om förut. Direkt när vi kom utanför hamnen i Frederikshavn smällde det till så att en hel massa glas inne på VIP-avdelningen rök i golvet. Gungeligung.

Mitt emot min annars så lugna plats sitter dessutom en sexton galna danskar som är ute på firmafest över helgen. Deras firma fyller hundra år och de ska över till det svenska systerbolaget och fira till på söndag.

Och det här är grabbar som uppskattar att det gungar. De skapat sitt eget gung genom att ladda med öl redan innan och den yngste av killarna började klistra på ett gäng tjejer/damer/kvinnor i 30-årsåldern redan på terminalen. "Min kompis vill veta om vad ni ska göra i Göteborg!" sa han. När vi alla kommit in i båten visade det sig att "hans kompis" var intresserad av alla. Inklusive den där konstiga tjejen/kvinnan/damen som satt och läste pdf:er på en dator.

Och när det gungar sjunger de glatt tillsammans: "Vi seeeejjjjjleeeeerr! Vi seeeejjjjjleeeeerr!".

Konstigt nog har säkerhetsinformationen inte sänts på TV-apparaterna. Är inte det märkligt? Istället står det "VAR GOD SITT NER. PLEASE BE SEATED." omväxlande med röd och blå bakgrund. Och stressade värdar går runt och bjuder på pastiller och delar ut påsar medan kaptenen säger att vi har kurs mot Rörö istället för Göteborg, men att det ordnar sig om ett tag... Ja, det får vi hoppas för om det inte ordnar sig kör vi in i halva Rörö och då vet ingen var säkerhetsvästarna är eller hur man bäst firar sig ner i den "strumpa" som leder ner till livbåten.

Och det glada grabbgänget trotsar såväl sina invändiga balansproblem som de utvändiga och vandrar runt så mycket de kan. Ov, hvor er det sjov at seeeejjjjjjleee!

Eftersom vi inte får lov att gå runt här är de flesta av oss tillbakalutade. Och grabbarna som går omkring trots förbudet ser också rätt lutade ut. Framåt, bakåt, åt sidan och över varandra, säkerhetsvakterna och borden.

/Maia
(som kom hem på kvällen och publicerade dagen efter)

Inga kommentarer: