2008/11/23

Söndagsfrukost

Dagens söndagsfrukost till familjen är kokospannkakor. Fem ägg vispas med lite salt. Två dl kokosmjöl blandas ner (det går bra med vanliga kokosflingor) tillsammans med 1 tsk bakpulver och en knivsudd ekologisk vanilj. Rör ner 1/2 dl grädde.


Låt smeten stå några minuter och svälla och stek plättarna i t.ex. smör, precis som vanliga pannkakor. Eftersom det inte är någon gluten i smeten håller den inte ihop lika bra som mjölpannkakor. Därför fungerar det bättre med plättar än med stora pannkakor.


Plättarna blir ganska pösiga och trevliga.

Servera med vispad grädde och lite bär. Här är det vinbär från trädgården, men mer LCHF blir det med hallon. Det blir 16 plättar av den här smeten och det räcker till två män och en liten flicka.

Mamman åt ostomelett.

/Maia

2 kommentarer:

Helen sa...

Åh, va gott det ser ut.....mmmm
smakar detdet mycket kokos? Jag måste nog testa...

Maia sa...

Mmmm. Det smakar kokos, det gör det.