2012/12/12

Den 12 december 2012: Extra allt

Extra allt. Är det inte så vi har det i stort sett varje dag? Lördagsgodiset smittade av sig till fredagskvällen och blev ett välbehövligt fredagsmys som i sin tur smittade av sig till skoleftermiddagen, förskoleförmiddagen och till fikabordet på arbetsplatsen. Vi unnade oss och festade till det och så blev det plötsligt fredag hela veckan. Hur nu det gick till.Inte konstigt att julen blir en enda lång räcka av extra allt. Det är ju knappt att man hinner med allt i december. Mer jul, allihopa! Alla har vi våra små speciella saker som vi inte kan vara utan på jul. Det kan vara maträtter eller kakor eller gotter eller tv-program eller klappar eller traditioner eller ditten eller datten eller det ena eller det andra. Och allt ska vi hinna med. Och alla människor ska vi träffa och allra helst på julafton.

Så det är inte konstigt att det vi önskar oss mest av allt är julefrid. En sparsmakad stilla jul. En där vi istället för extra allt väljer det vi tycker är viktigast. Lite grand av det där som är viktigast.

Jag önskar oss att vi mitt i julen kan välja den där friden. Lite grand av den där friden som är det viktigaste. Allt det andra är inte alls viktigt.

/Maia

Detta blogginlägg publicerades första gången den 8 december 2008.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så sant så sant, det är hektiska tider. Hoppas du får en lung och härlig jul Maia. /Mervi

Maia sa...

Och hyvää joulua till dig, Mervi! Kram! /Maia