2012/12/15

Den 15 december: Omtanke

Vi har blivit anförtrodda en helt otrolig värld. En blå planet med mäktiga hav, en grön planet med saftiga blad och växter, en planet som är så otroligt in i minsta detalj perfekt för att föda och klä oss.

Och vi vet, alla vet vi, att vi måste ägna den här jorden en smula omtanke. Vi måste tänka om och inse vilken förmån det är att få bo här, leva och andas.


Jag tillhör den politiskt inkorrekta skara som inte är helt övertygad av det som klimatalarmisterna säger. Jag är inte fullkomligt säker på att det som beslutas i Köpenhamn [N.b. december 2009] ens i den bästa av tänkta världar kan påverka vårt klimat.

Men det spelar faktiskt mindre roll, för oavsett vad som är orsak och verkan i det här fallet, så är vi helt enkelt placerade här på jorden med hjärnor och med hjärtan. Vi kan och vi ska ta hand om den här jorden som blivit anförtrodd oss. Och där gör vi egentligen inte ett så särskilt bra jobb idag.

Och därför är jag lite glad för klimatalarmismen, trots allt. För den sätter fokus på en viktig fråga. Omtanken om vår värld. Varje sak vi gör för att ta hand om jorden bättre är som en droppe med rent, kallt, friskt vatten. Och det är dropparna som bildar havet.

/Maia

PS. Hoppas potentaterna i Köpenhamn också tänker på att det är dropparna som gör havet. De har ju ganska stora hinkar som de kan ösa med. Idag har de tre dagar till på sig att fundera.

Detta blogginlägg publicerades första gången den 15 december 2009.

Inga kommentarer: