2007/10/18

Gunillas utmaning – sju hemligheter

G utmanade mig att skriva sju hemligheter om mig själv i min blogg. Och här kommer de. Det är inte så enkelt, men efter ett tag rullar det på. Pröva själv. Först tänkte jag att jag bara hade min närsynthet att köra med, men den hade G redan snott. Jag ser lika dåligt som hon och ta och klicka på svammellänken till höger så får ni se vad hennes närsynthet ställer till med!

1. Blanketter. Jag har en förkärlek för att fylla i blanketter. Den botades nästan under forskarutbildningen måste jag medge, men jag gillar fortfarande att skriva mitt namn tydligt med en bra penna på mindre blanketter, typ postförskott.

2. Polisarbete. Jag tittar på Cops. Förfärlig realityserie på TV6 som visar poliser som gör sitt jobb. "Getdownontheground! Getdownontheground! Getdownontheground! Getdownontheground! Getdownontheground!" är det vanligaste språkliga uttrycket.

3. En slarvig petimeter. Jag gillar att vika ihop saker prydligt och fint. Har speciella system för mjölkpaket, plastpåsar och lakan. Och jag älskar att samla papper i färgkodade pärmar. Men mitt hem är ett totalt kaos (jag lovar). Fråga mig inte hur det går ihop.

4. Mr X.Jag har haft en påhittad pojkvän. No kidding! Till mitt försvar måste jag säga att jag var ung, mycket ung, men ändå...

5. Tusen namn. När jag var liten och min bror fick syn på mig första gången sa han (han var ett år äldre): Lill lill lill lill lill. Sedan hette jag Lill-Lill tills jag började skolan. Då fick jag plötsligt heta Maja-Lena eftersom mitt dopnamn är Maria Helena. I fyran blev det Maria och i högstadiet Maja. När jag blev trött på att inte kunna säga r började jag skriva namnet med i (med r:et struket). Och på den väägen är det. Jag heter fortfarande Maria och det skapar fortfarande problem att jag heter något annat än jag kallas. Borde jag lägga till Maia på riktigt? Jag kanske borde ha en omröstning?

6. Pysselskåp. Jag har ett helt skåp fullt med pysselsaker som jag köper och köper och köper. Ibland får jag användning för det ena eller andra, men inte särskilt ofta. Det känns kul att de finns där, men nog är det lite knasigt.

7. Kär. Jag har varit tillsammans med M sedan jag var 18 år och jag är fortfarande kär. Märkligt och vackert. Men jag kan inte låte bli att skriva det.

Sådär. Det var sju saker. Ett klick så är det publicerat och klart. Mission completed. Och så kan jag återgå till något mer produktivt, som t.ex. att sova.

/Maia

PS. Jag har allt en liten hemlighet till. Men den berättar jag inte på någon blogg, inte. Den kommer att göra mitt liv lite mer tillbakalutat på det stora hela.

2 kommentarer:

Gunilla sa...

Det där med blanketter känner jag igen. Jag gillar också att fylla i såna. Jag borde ha ett fylla-i-blankett-jobb. Det skulle jag trivas med.
Intressant läsning:)

Trevlig helg!

Mathilda Blomdahl sa...

Visst är det härligt att skriva sitt namn på en liten rad.....
Jag har dessutom flera olika handstilar, det har faktiskt ställt till en del problem:)
Pysselskåp ska vi inte tala om....Fredrik fick äran att rensa ut mitt när han sålde lägenheten, annars hade jag suttit här med 8 flyttkartonger mattrasor (I fall jag vill väva någon gång...).
Ha det bra