2007/11/05

Tips från coachen. Ost i Danmark. 

Ett hett tips när du ska köpa ost i Danmark är att inte bry dig om priset. Särskilt inte om du är täppt i näsan och inte kan göra en så kallad doftinspektion. Extraprisost är inte att tänka på. Kom ihåg det. 

Om du ändå köper ost med plånboken och inte med näsan så kom ihåg att hålla osten kyld. Hela tiden. Hela osten. Alltså då menar jag alla delar av osten. Hela tiden.

Om du ändå lägger delar av osten i skräppåsen när du ätit frukost så kom ihåg att tillsluta påsen och ta den med dig när du lämnar lägenheten. Knyt påsen ordentligt och släng den bland soporna. Och då menar jag direkt. Samtidigt som du lämnar lägenheten.

Om du ändå lämnar delar av den billiga, stinkande osten i en öppen plastpåse under vasken och går till ditt jobb och inte kommer tillbaka förrän klockan halv sex på eftermiddagen så får du faktiskt skylla dig själv om lägenheten luktar som om det ligger en gammal råtta nånstans när du kommer hem. 

Och istället för att ta itu med saken kan du ju alltid sätta dig tillbakalutad i sängen och blogga om saken. Mycket seriöst. 

/Maia

1 kommentar:

Anonym sa...

Kanske fungerar ättika-i-kaffekopp-tricket för dansk ost eller också kan man strunta i det också...